Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Pentru că îmi scrie foarte multă lume care rezonează cu proprietățile energetice ale florilor și mă întreabă cum le putem folosi pentru a ne susține, am decis să ofer periodic informații despre flori și energia lor. Și, cum tot suntem în plină vară, voi începe cu flori de vară. Am ales cele mai frumoase și cunoscute 5 flori de vară, majoritatea destul de accesibile. Le găsești la piață, în florării sau chiar în grădină sau pe câmp. Le poți cumpăra sau doar le poți admira. Important este să ne luăm un minut, două, trei, cât putem și să practicăm starea de prezență, să ne bucurăm de frumusețea florii și să lăsăm energia ei să ne susțină.

5 flori de vară și proprietățile lor energetice

Bujorul

Situat la „confluența” dintre primăvară și vară, bujorul este una dintre cele mai iubite și parfumate flori. Fascinant la această floare este modul în care se deschide și, dintr-un bobocel cât un ghem mic de ață, ajunge în doar câteva ore, uneori și minute, o floare imensă, plină de petale parfumate. Deși nu pare rezistent, dacă este proaspăt și bine îngrijit, bujorul poate ține până la o săptămână, uneori și mai mult.

Proprietăți energetice: Bujorul poartă în el energia iubirii, vindecă la distanță, asigură sprijin pentru viitor, ajută la vindecarea conflictelor externe și întărește energia.

Cui se oferă: Este ideal a fi oferit persoanelor aflate în situații dificile, celor care suferă intervenții chirurgicale sau traversează probleme de sănătate, persoanelor care se confruntă cu provocări profesionale – interviuri sau întâlniri importante și celor aflați departe.

Este nevoie doar să ne punem intenția și să ne concentrăm pentru câteva secunde la floare și petalele ei.

          Credit foto: Olishka Photography

Dalia

Cred că mulți dintre noi, atunci când spunem flori de vară parcă vedem imaginea daliilor din curte. Imposibil să nu fi avut vreo curte în copilărie în care să fi văzut dalii. Acum, oferta de dalii de pe piață este imensă. Producătorii din Olanda s-au întrecut pe ei și creează de la an la an soiuri care mai de care mai frumoase și mai colorate.

Proprietăți energetice: Dalia ne conferă putere și ne amintește că suntem importanți și stă în puterea noastră să schimbăm lucrurile în bine. A fi puternic nu înseamnă să fii ambițios, agresiv, să folosești forța sau amenințarea, ci presupune flexibilitate, asertivitate și echilibru. Dalia ne amintește să ne urmăm intuiția și să ne lăsăm ghidați de forța lăuntrică. Spre deosebire de energia ego-ului, care este resimțită ca o povară, energia florilor este blândă și plină de iubire.

Cui se oferă: Este ideală pentru persoanele care au nevoie să își găsească sau să își urmeze misiunea personală.

Floarea soarelui

Dacă este un cuvânt care să descrie florarea-soarelui, acela este bucurie. Este o floare solară, după cum îi spune și numele, luminoasă, care se deschide către energia soarelui și împrăștie în jur speranță și vibrații pozitive. Mie personal floarea-soarelui îmi amintește de drumurile lungi la mare cu trenul, pe care le făceam în copilărie. Câmpurile imense de floarea-soarelui erau semnalul că ne apropiem de destinație și nu exista bucurie mai mare pentru sufletul meu de copil :-).

Proprietăți energetice: Floarea-soarelui ridică nivelul de energie, înalță starea de spirit și favorizează zâmbetul și bucuria. Este foarte greu să nu zâmbești măcar atunci când vezi această floare magică. În ultima vreme, ea este extrem de folosită în aranjamentele și buchetele nunților de vară, în special cele cu tentă rustică.

Când simți că te lupți cu viața, câteva fire de floarea-soarelui îți vor aminti că, de fapt, totul este o joacă, nu o luptă. Îți vei recăpăta energia și starea de spirit.

Cui se oferă: Este potrivită pentru persoanele care au nevoie de susținere și încredere să facă anumite schimbări în viața lor.

Credit foto: Olishka Photography

Hortensie

Pentru mine, hortensia are tot miros de copilărie. Îmi amintește de casa străbunicii mele, unde creșteau tufe întregi de hortensii roz și bleu.

Hortensia este specială prin aspect, dar și prin faptul că își schimbă culoarea, în funcție de caracteristicile solului și mediului în care crește. Uneori, se întâmplă să plantezi o hortensie roz, iar în anul următor ea să înflorească albastră. Minunat, nu? Ea ne amintește, de fapt, că totul este supus schimbării, schimbarea este benefică și nu ar trebui să fugim de ea.

Proprietăți energetice: Datorită proprietăților ei, hortensia poartă energia transformării și ne poate ajuta să luăm decizii care să ne schimbe viața. Înlătură tendința de amânare și ne eliberează de emoțiile joase. Facilitează o transformare blândă, în beneficiul nostru și ne ajută să ne concentrăm pe fiecare pas la procesului, mai degrabă decât pe obiectivul final.

Cui se oferă: Este ideală pentru persoanele care au nevoie de blândețe și acceptare în viața lor.

Flori cu Sens

           Credit foto: Olishka Photography

MARGARETA

Dacă ne gândim la flori de vară accesibile, margareta este probabil în fruntea listei. Nu este o floare rezistentă, dar tocmai fragilitatea ei o face prețioasă și frumoasă. Un buchet de margarete poate însenina o zi mai puțin bună, pentru că aduce bucurie și echilibru.

Proprietăți energetice: Facilitează relaxarea și grija față de sine, înlătură tendința de dramatizare și ajută la simplificarea vieții. Margaretele sunt flori simple, copilărești, pe care copiii le folosesc în coronițe împletite, așa că, exact ca și un copil, ne putem bucura de lucrurile simple și frumoase ale vieții.

Cui se oferă: Potrivită pentru persoanele care au nevoie de simplificare și bucurie în viața lor.

         Credit foto: Unsplash

Sper că v-au fost de folos informațiile despre flori de vară și energia lor. Dacă vreți să aflați mai multe despre cum ne pot ajuta florile și cum putem lucra cu ele, vă aștept să mă contactați. 

Află mai multe despre coachingul floral

Accesează pagina de FB Flori cu sens

Leave a Comment: