Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM
„M-am simțit fantastic lucrând cu florile. Nu credeam că eu pot fi capabilă să fac asta și cât de mult mă liniștește. Tocmai mi-am descoperit un hobby nou, cel mai plăcut posibil”
„Mă simțeam obosită, lipsită de chef, de motivație, iar timpul petrecut cu tine, meditația și mai ales cât am făcut aranjamentul mi-a dat așa o stare bună, nici nu știam că se poate obține asta așa ușor”
Asta spun câteva din participantele la workshop-urile de creație florală, care au descoperit o metodă simplă și extrem de plăcută de relaxare, de conectare cu sine și de deconectare de la agitația exterioară.
Știai că, dincolo de aspectul plăcut al florilor, s-a dovedit științific că ele au darul de a induce o stare de bine și de fericire? Multe flori au și proprietăți de vindecare, iar dacă ne facem timp să le privim și să le mirosim, ele ne vor schimba starea. Terapia cu flori este modul în care florile îți hrănesc sufletul, declanșează emoții pozitive și ajută la îmbunătățirea stării generale. Cercetările au dovedit, de asemenea, că florile ne îmbogățesc viețile și reduc nivelul de stres.
Efectul terapeutic al florilor crește în momentul în care lucrăm cu ele și realizăm noi înșine aranjamente florale.

Trei beneficii majore ale lucrului cu florile

Reducerea anxietății
Prin simpla sarcină de a aranja câteva fire de flori, agitația și anxietatea sunt reduse și experimentăm o stare de calm. Acest lucru se datorează și florilor, dar și culorilor alese.  Cromaterapeuții consideră că diferite culori corespund unor vibrații diferite în tot corpul. Dacă lucrăm cu variantele de culoare potrivite nouă, emoțiile noastre pot fi restabilite și reechilibrate.
Dacă ai fost prezent la workshop-ul „Eliberarea anxietății și mindfulness cu ajutorul florilor” ai auzit despre experimentul realizat în perioada de lockdown, când au fost trimise kituri pentru realizarea unui aranjament floral, iar persoanele participante au fost monitorizate cu brățări Fit Bit și s-a constatat o scădere considerabilă a ritmului cardiac, iar pariticipanții au declarat că le-au scăzut considerabil gândurile anxioase cu privire la situația pandemică incertă.

Claritate

Lucrul cu mâinile ajută la reechilibrarea emoțiilor și obținerea unei stări de calm și liniște, care ne permite să avem o mai mare claritate a gândurilor noastre. Persoanele care lucrează în terapie și își folosesc mâinile în timp ce vorbesc, spun că atunci când realizează ceva creativ cu mâinile, mintea lor efectiv se golește și gândurile curg mult mai ușor și sunt cele autentice, neblocate.

Înveți să realizezi singur un aranjament floral

Este foarte util în ziua de astăzi să știi să realizezi ceva practic, iar în cadrul atelierelor de creație florală, pe lângă relaxare, obții și noțiunile de bază despre realizarea aranjamentelor florale. Practic, îți faci singur un aranjament floral pe care îl poți lua ulterior acasă, ca o reamintire a ceea ce poți realiza.

Pe scurt, florile ne ajută să obținem o stare de bine, iar lucrul cu florile ne facilitează conectarea cu sine, relaxarea și limpezirea gândurilor.

Te aștept să lucrăm împreună cu florile

În următoarea perioadă, organizez următoarele evenimente pentru adulți

27 iulie, la Ceainăria Green Tea, ne vedem la workshop-ul Flower Power

Ce vei face?
🌸Descoperi semnificațiile florilor și culorilor
🌸Alegi florile și culorile potrivite stării tale emoționale
🌸Creezi un aranjament floral care să te reprezinte
🌸Ancorezi în aranjamentul pe care îl realizezi intenția pentru viitor și pentru transformarea ta
🌸Îți reechilibrezi emoțiile și obții o stare de calm și liniște
🌸Înveți să realizezi un aranjament floral pe care îl vei lua cu tine acasă
🌸Dedici o oră și jumătate doar pentru tine
În plus, beneficiezi de meditația de eliberarea enxietății, creată special pentru acest workshop!
Despre toate bonusurile și beneficiile pe care le obții, afli din prezentarea completă a evenimentului de pe Facebook 
Înscrierea se face pe formularul Google
Formular de înscriere

Joia ne vedem la Extra Teen Hub

Am început o colaborare nouă, cu cei de la Extra Teen Hub, unde organizez joia (în funcție de înscrieri) ateliere pentru adulți. Miercurea facem pentru copii și adolescenți.

Pentru înscrieri și detalii, accesați pagina de Facebook Extra Teen Hub

Vă aștept cu drag în lumea florilor!

Află mai multe despre coachingul floral

Accesează pagina de FB Flori cu sens

Citește și

3 flori care ne ajută la eliberarea anxietății

Leave a Comment: