Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Ultimii doi ani și ceva ne-au pus serios la încercare capacitatea de adaptare. Stresul cauzat de pandemie, război și incertitudine financiară lasă urme. Ne este greu să ne liniștim, să ne eliberăm de sentimentul permanent de „urgență” și am da orice să putem să ne lăsăm măcar pentru o clipă gândurile libere, fără să ruleze scenarii sau temeri. Este clar, mai mult ca oricând, eliberarea anxietății a devenit ceva de care avem nevoie și care merge mână în mână cu mindfulness, adică trăitul în prezent și relaxare.

De aceea, este tot mai important să găsim acele supape simple prin care să obținem relaxarea și starea de bine. Și aici intervin florile, care au puteri magice și ne ajută pe orice palier, mai ales când vine vorba de relaxare și a trăi în prezent.

Există multe flori care ajută la eliberarea anxietății și stresului

Nu degeaba, de sute de ani poate, oamenii prepară tot felul de ceaiuri, tincturi, uleiuri, menite să ajute la relaxare, la detensionare musculară, la obținerea unui somn odihnitor. În ultimii ani, conceptul de spa mental și mindfulness – starea de prezență – vine la pachet cu o multitudine de arome, concepute special pentru destindere și deconectare de la stresul și agitația vieții de zi cu zi.

În terapia cu flori, există foarte multe flori care ajută la eliberarea enxietății, conectarea cu sine, capacitatea de meditație și diminuarea stresului. Am făcut o selecție pe care o vei regăsi într-un ghid gratuit, disponibil chiar aici, pe site. Până atunci, însă, te invit să faci cunoștință cu trei dintre cele mai cunoscute flori pentru eliberarea enxietății și a stresului.

3 flori care ajută la eliberarea anxietății și stresului

Lavanda

Sunt deja cunoscute proprietățile liniștitoare ale lavandei. Uleiul de lavandă este probabil cel mai folosit pentru relaxare, atât în saloanele de masaj, cât și în aromaterapie.

Energia lavandei calmează nervii, alină anxietatea, favorizează somnul și oferă confort și siguranță. Este o energie puternic legată de latura noastră spirituală, pentru că favorizează conectarea cu sinele și intensifică intuiția.

Pentru o stare de bine și un somn odihnitor se recomandă să punemm un săculeț cu lavandă uscată lângă pernă sau să picurăm câteva picături de lavandă pe ea.

Foto Olishka Photography

Liliacul

Primăvara, străzile sunt inundate de parfumul său. Știai însă că liliacul are proprietăți calmante?

Energia sa înlătură depresia, aduce o stare de pace sufletească și calm, elimină anxietatea și temerile, în special pe cele nefondate. De asemenea, energia liliacului acționează pentru combaterea tendinței de grabă și agitație, a zgomotului din viața de zi cu zi. Este o floare extrem de benefică pentru cei care suferă de anxietate și depresie. Când lucrăm cu lilacul, simțim starea de prezență și bucuria fiecărei clipe, reușim să ne eliberăm de gândurile sâcâitoare și să le înlocuim cu gânduri și atitudini pozitive.

Foto Unsplash

Sunătoarea

Mâna sus cine își mai amintește ceaiul de sunătoare pe care îl făcea bunica în copilărie! Eu una știu că adulmecam mereu în cămara bunicilor mei sunătoare, iar Tataie își făcea  seara câte o cană de ceai, infuzat într-un căpăcel metalic legat cu un lanț lung.

Energia florii de sunătoare alină depresia, eliberează anxietatea și ne dă motivație să mergem tot înainte. Sunătoarea ecționează ca o lumină strălucitoare și vindecătoare și ne arată că și noi putem ajunge la acea luminiță de la capătul tunelului.

Despre toate aceste flori și despre multe altele voi vorbi în cadrul workshop-ului „Eliberarea anxietății și mindfulness cu ajutorul florilor”

Evenimentul are loc pe 14 iulie, la ora 19.00, on-line. Acest workshop face parte dintr-o serie tematică ce va avea loc recurent. Fiecare workshop online va fi urmat de un workshop fizic, în care vom lucra cu flori, practic un atelier de creație florală și mai mult decât atât.

„M-am simțit înțeleasă, ascultată, integrată, relaxată, cu multe conștientizări și cu un plan de actiune la final pe baza informațiilor primite.”
Acesta este unul dintre feedback-urile primite de la primul workshop „Eliberarea anxietății și mindfulness”, care a fost de test și nu a fost anunțat către publicul larg.
Pentru că reacțiile primite au fost extrem de bune, organizez acum varianta publică a workshop-ului și te invit cu drag să participi

Ce obții în urma participării?

📍Descoperi floarea ta de suport și cum o poți folosi
📍Afli de ce sunt florile terapeutice și ce flori te ajută în reducerea anxietății
📍Primești un instrument practic și rapid de liniștire
📍Vezi care sunt pașii pentru a-ți crea propriul aranjament floral
 

‼️ Workshop-ul este gratuit, iar înscrierile se fac prin formularul disponibil pe pagina evenimentului

 

Sper că v-au fost de folos informațiile despre florile care ajută la eliberarea anxietății. Dacă vreți să aflați mai multe despre cum ne pot ajuta florile și cum putem lucra cu ele, vă aștept să mă contactați. 

Află mai multe despre coachingul floral

Accesează pagina de FB Flori cu sens

 

Leave a Comment: