Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM
flori cu sens

Cine mă cunoaște mai demult îmi știe parțial povestea în lumea florilor, cine nu, o va afla acum. Să lămurim întâi de la început că eu nu am fost niciodată o iubitoare de flori mai mult decât orice om normal. Adică îmi tresălta un pic inima când de la spatele băiatului cu care ieșeam la întâlnire răsărea un trandafir, mă bucuram să primesc buchete de flori de ziua mea, dar niciodată nu le schimbam apa, iar florile în ghiveci mureau în maximum o lună de când ajungeau la mine, pentru că nu le udam.

Practic, nu aveam nicio relație specială cu florile. Asta până în 2011, când, în concediu de maternitate fiind, am nimerit împreună cu o prietenă la un curs de ikebana. Am avut atunci un fel de revelație, de parcă vedeam pentru prima dată flori în viața mea. Stilul ikebana nu s-a lipit de mine, dar am început să privesc florile cu alți ochi, să le imaginez în aranjamente mai simple sau mai sofisticate, să mă joc cu nuanțe, cu texturi, să vreau și să cred că pot mai mult.

Am urmat un curs de designer floral și, după ce Universul a făcut să părăsesc lumea corporatistă, am ales să iau calea florilor. Pentru că ce simțeam când lucram cu florile era magie pură, am numit proiectul Magia florilor, un mic atelier de creație florală, care se monta și se demonta în sufrageria apartamentului meu, în funcție de comenzi și necesități. Au fost momente frumoase, evenimente înflorite cu drag, nunți, botezuri, peripeții cu suporturi sparte la transport sau bureți descompuși din lipsă de experiență, cu nopți nedormite si crize de epuizare. Dar,  indiferent cât eram de obosită, când puneam mâna pe flori simțeam că totul se duce și parcă primeam o putere supra-naturală. Totuși, nicio magie nu m-a ajutat când oboseala a atins cote maxime, lipsa unei structuri și a unei organizări a început să își pună cuvântul, iar evenimentele care s-au petrecut ulterior în viața mea personală m-au făcut să pun pe pauză activitatea cu florile și să mă ocup de vindecarea mea și de asigurarea traiului de zi cu zi.

Procesul de vindecare si transformare prin care am trecut m-a adus mai aproape de mine și mi-a deschis calea către dezvoltare personală la un nivel mult mai profund decât o realizasem în ultimii peste 10 ani de când mă preocupa subiectul. Am urmat un curs certificat de consilier și numeroase alte cursuri și inițieri în tehnici și terapii complementare. Introspecția, dar și conjunctura – pandemia, niște pierderi și dezamăgiri pe care le-am suferit pe plan profesional, m-au făcut să realizez că îmi doresc să lucrez cu oamenii și să mă întorc la flori.

În momentul în care am acceptat asta, mi-a și încolțit ideea de a uni cele două într-un concept de care nu auzisem, dezvoltare personală și coaching prin design floral. Am căutat imediat pe net și am găsit un singur om care face ceva cât de cât apropiat, terapie prin aranjarea florilor. Eu însă nu fac terapie, ci consiliere și coaching și mă folosesc mult de semnificația și energia florilor, de limbajul florilor, elemente pe care le-am cercetat și le-am aprofundat foarte mult în ultimele luni.

Astfel s-a născut Flori cu sens, un proiect plin și el de magie, care caută să aducă florile la un nivel în care să se împletească nevoile de conectare cu sine, de dezvoltare și evoluție cu dorința de a realiza ceva prin folosirea mâinilor și imaginației. Sensul din flori, ca și din orice altceva în viață, îl punem noi, cu energia noastră, cu dorința de a fi mai buni, de a ne redescoperi în fiecare zi.

Flori cu sens va însemna coaching și dezvoltare personală prin flori, ateliere de creație florală pentru adulți și copii, cadouri florale personalizate și încărcate energetic, flori  pentru evenimente private și corporate.

Deși în spatele Flori cu sens este aceeași persoană care a creat și Magia florilor, ea este acum un om nou, mult mai asumat, mai conștient și mai sigur de misiunea sa, aceea de a aduce bucurie și claritate în viețile oamenilor prin intermediul florilor.

Te aștept alături de mine să dăm sens vieții și evenimentelor tale importante.

 

Cu drag,

Leave a Comment: